Zonnig en sluierwolken

Verwachting voor vandaag en morgenVandaag is het zonnig en droog, maar vooral in het noordwesten komt er sluierbewolking voor. De maxima variëren van 20°C op de Wadden tot 26°C in het zuiden van het land. De oost- tot noordoostenwind is zwak...

Zonnig en sluierwolken
Verwachting voor vandaag en morgen

Vandaag is het zonnig en droog, maar vooral in het noordwesten komt er sluierbewolking voor. De maxima variëren van 20°C op de Wadden tot 26°C in het zuiden van het land. De oost- tot noordoostenwind is zwak tot matig, vlak aan zee matig tot vrij krachtig. In de loop van de middag draait aan de kust de wind naar noord tot noordoost.

Komende nacht is het helder en komt er sluierbewolking voor. De temperatuur daalt naar ongeveer 12°C. De wind wordt oostelijk en is zwak.

Dinsdag overdag is het zonnig met sluierbewolking. Met maxima van 22°C op de Wadden tot 28°C in het zuidoosten wordt het nog wat warmer dan vandaag. In de ochtend staat er een zwakke wind uit oost tot zuidoost, in het zuidwesten staat er een zwakke noordenwind. In de loop van de middag draait de wind in het westen en zuidwesten naar noordwest en neemt toe naar matig waardoor er daar enige verkoeling optreedt. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 01/06/2020 07.00 uur LT