Zonnig, droog en uitzonderlijk warm. Morgen meer bewolking en minder warm.

Verwachting voor vandaag en morgenHet is zonnig en droog. Wel komt er lokaal sluierbewolking voor. In het midden en zuiden is het tropisch warm: de maxima liggen tussen 26°C op de Wadden en 34 à 35°C in het uiterste zuiden. De wind is zwak...

Zonnig, droog en uitzonderlijk warm. Morgen meer bewolking en minder warm.
Verwachting voor vandaag en morgen

Het is zonnig en droog. Wel komt er lokaal sluierbewolking voor. In het midden en zuiden is het tropisch warm: de maxima liggen tussen 26°C op de Wadden en 34 à 35°C in het uiterste zuiden. De wind is zwak tot matig en komt uit een zuidoostelijke richting. Geleidelijk wordt de wind zwak en veranderlijk.

Komende nacht zijn er brede opklaringen en ontstaat er op veel plaatsen nevel en mogelijk ook mist. In het noorden en noordwesten kunnen mist en lage bewolking vanaf zee binnendrijven. De minima liggen tussen 13°C in het oosten van het land en 18°C vlak aan zee. De wind draait van het noorden uit geleidelijk overal naar noord en wordt zwak tot matig.

Morgenochtend komen er in de noordwestelijke helft wolkenvelden en nevel voor, die geleidelijk oplossen. In de middag neemt de bewolking zowel van het westen uit als van het noorden uit toe. Met een matige, aan de kust vrij krachtige, noordenwind wordt het beduidend minder warm, met maxima die uiteenlopen van 21°C op de Wadden tot 28°C in het zuidoosten. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 15/09/2020 15.17 uur LT