Zon en wolken wisselen elkaar af en het blijft op de meeste plaatsen droog

Verwachting voor vandaag en morgenWe krijgen te maken met een afwisseling van zon en stapelwolken. Vanochtend is in het noordoosten een bui niet geheel uitgesloten en in het zuidoosten is wat lichte regen mogelijk. Op andere plaatsen blijft...

Zon en wolken wisselen elkaar af en het blijft op de meeste plaatsen droog
Verwachting voor vandaag en morgen

We krijgen te maken met een afwisseling van zon en stapelwolken. Vanochtend is in het noordoosten een bui niet geheel uitgesloten en in het zuidoosten is wat lichte regen mogelijk. Op andere plaatsen blijft het overdag droog, maar vanavond is ook elders een bui mogelijk. De maxima liggen tussen 15°C aan de noordwestkust en 20°C in het zuidoosten. De wind is west tot zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig. Aan de kust is de wind krachtig, later op de dag in het zuidwestelijk kustgebied mogelijk hard. In de loop van de avond neemt de wind langzaam af.

Komende nacht zijn er opklaringen en blijft het vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind komt uit west tot zuidwest en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Zondag overdag raakt het geleidelijk zwaar bewolkt en valt er vooral in het noorden en midden (lichte) regen. In de avond wordt het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 15°C in het noordelijk kustgebied tot 18°C in het zuiden. De westelijke wind is boven land matig, aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de avond neemt de wind af naar zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 23/05/2020 05.54 uur LT