Zelfs hekkensluiter RKC wil stoppen: 'Focus moet nu niet op voetbal liggen'

Net als Ajax, AZ en PSV is ook RKC Waalwijk van mening dat de eredivisie dit seizoen vanwege het coronavirus niet meer uitgespeeld moet worden. Ook al kan dat betekenen dat de Brabanders dan degraderen. Directeur Frank van Mosselveld: "Voor...

Zelfs hekkensluiter RKC wil stoppen: 'Focus moet nu niet op voetbal liggen'

Net als Ajax, AZ en PSV is ook RKC Waalwijk van mening dat de eredivisie dit seizoen vanwege het coronavirus niet meer uitgespeeld moet worden. Ook al kan dat betekenen dat de Brabanders dan degraderen.

Directeur Frank van Mosselveld: "Voor ons is het niet realistisch om na 30 juni door te spelen. Met alle gevolgen van dien. Bovendien moet de focus volgens mij nu niet dagelijks op voetbal liggen. Er moet duidelijkheid komen."

Praat RKC vooral in eigen belang?

RKC is hekkensluiter in de eredivisie en hoopt er misschien op dat de KNVB - net als in het amateurvoetbal - niemand laat promoveren of degraderen. Van Mosselveld stelt echter dat de wens van RKC om te stoppen daar niet op is gebaseerd.

"We hebben tien aflopende contracten per 30 juni, huurlingen gaan dan terug naar hun eigenlijke clubs. We kunnen niet zomaar contracten voor een maand verlengen", aldus de RKC-directeur.

Hij gaat verder: "Daar komt bij dat hoe later wij weten op welk niveau we volgend jaar spelen, des te moeilijker het wordt om de begroting op orde te krijgen. Laat staan een selectie samen te stellen."

Op dinsdag 7 april overleggen de KNVB en de clubs met de eredivisie over de scenario's: uitspelen tussen 30 juni en 3 augustus of stoppen. Acht clubs willen stoppen, acht clubs zijn neutraal en twee clubs willen doorspelen.

RKC bezet in de eredivisie na 26 van de 34 speelronden de achttiende laatste plaats op vier punten achterstand van ADO Den Haag, de nummer zeventien. De Waalwijkers promoveerden vorig jaar na vijf seizoenen afwezigheid naar de eredivisie.