Zeldzame roze spreeuwen gespot

In het dorp Hall in Gelderland zijn twee zeldzame roze spreeuwen gespot. Normaal gesproken komen deze vogels alleen in Oost-Europa voor. De spreeuwen hebben een zwart lijf, een roze rug en een roze buik. Hun snavelpunten zijn ook roze. De vogels...

Zeldzame roze spreeuwen gespot

In het dorp Hall in Gelderland zijn twee zeldzame roze spreeuwen gespot. Normaal gesproken komen deze vogels alleen in Oost-Europa voor.

De spreeuwen hebben een zwart lijf, een roze rug en een roze buik. Hun snavelpunten zijn ook roze. De vogels zijn ontdekt door Arjen Werkman die in Hall woont. Hij zag ze toevallig zitten vanuit zijn huis.

De bijzondere spreeuwen zijn populair bij vogelspotters. Toen Arjen een foto van de vogels online zette, stonden er een uur later al vogelliefhebbers op de stoep. Allemaal wilden ze de vogels in het echt zien.

Lars Sloerink van de Vogelbescherming zegt dat je normaal gesproken naar Roemenië of Hongarije moet om roze spreeuwen te zien. Hij vraagt zich wel af of de vogels ooit weer de weg terug kunnen vinden naar die landen.