Wolkenvelden. Overdag perioden met zon, op de meeste plaatsen droog

Verwachting voor vandaag en morgenKomende nacht zijn er wolkenvelden en blijft het vrijwel overal droog. De minima liggen rond 12°C. De wind is west tot zuidwest, zwak tot matig, aan de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.Overdag...

Wolkenvelden. Overdag perioden met zon, op de meeste plaatsen droog
Verwachting voor vandaag en morgen

Komende nacht zijn er wolkenvelden en blijft het vrijwel overal droog. De minima liggen rond 12°C. De wind is west tot zuidwest, zwak tot matig, aan de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Overdag krijgen we een afwisseling van zon en stapelwolken. Overdag is het op de meeste plaatsen droog, alleen in het noordoosten is een bui niet geheel uitgesloten. In de avond is ook elders een bui mogelijk. De maxima liggen tussen 15°C aan de noordwestkust en 20°C in het zuidoosten. De wind is west tot zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig. Aan de kust wordt de wind krachtig, later op de dag in het zuidwestelijk kustgebied mogelijk hard. In de loop van de avond neemt de wind langzaam af.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn er opklaringen en blijft het vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind komt uit west tot zuidwest en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Zondag overdag raakt het geleidelijk zwaar bewolkt en ontstaan er vooral in het noorden en midden enkele buien. In de avond wordt het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 15°C in het noordelijk kustgebied tot 18°C in het zuiden. De westelijke wind is boven land matig, aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de avond neemt de wind af naar zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 23/05/2020 00.21 uur LT