Wolkenvelden en winterse buien. Overdag af en toe zon en meest droog

Verwachting voor vandaag en morgenVannacht zijn er ook brede opklaringen maar komen er ook nog enkele winterse buien voor. In de loop van de nacht nemen de buien geleidelijk in aantal en activiteit af. Langs de kust koelt het af naar circa...

Wolkenvelden en winterse buien. Overdag af en toe zon en meest droog
Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht zijn er ook brede opklaringen maar komen er ook nog enkele winterse buien voor. In de loop van de nacht nemen de buien geleidelijk in aantal en activiteit af. Langs de kust koelt het af naar circa 3°C, verder landinwaarts gaat het licht vriezen. Plaatselijk kan het glad worden. De westenwind neemt af naar zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog (vrij) krachtig.

Vandaag overdag schijnt de zon af en toe maar zijn er ook wolkenvelden en stapelwolken. In de ochtend kan er nog een enkele lichte (winterse) bui voorkomen. De maxima liggen rond 8°C. De wind draait naar zuidwest en neemt toe naar matig, aan de kust vrij krachtig en op de Wadden mogelijk krachtig.

In de nacht naar vrijdag komen er in het noordwesten wolkenvelden voor. Elders is het overwegend helder, op wat hoge bewolking na. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De minima lopen uiteen van 6°C in het noordwestelijk kustgebied tot net boven het vriespunt in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig en in het Waddengebied krachtig.

Vrijdag overdag is er in het noordwesten veel bewolking waaruit lokaal wat lichte regen kan vallen. Elders is er vooral sluierbewolking waar de zon af en toe doorheen komt en blijft het droog. De maxima lopen uiteen van 7°C in het Waddengebied tot lokaal 13°C in het zuiden, bij een matige west- tot zuidwestenwind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 07/04/2021 23.49 uur LT