Wolkenvelden en winterse buien. Morgen af en toe zon en meest droog.

Verwachting voor vandaag en morgenVanavond is het wisselend bewolkt en met uitzondering van Zeeland komen er nog steeds winterse buien voor. In de loop van de avond nemen de buien in aantal en activiteit af maar neemt de kans op (natte) sneeuw...

Wolkenvelden en winterse buien. Morgen af en toe zon en meest droog.
Verwachting voor vandaag en morgen

Vanavond is het wisselend bewolkt en met uitzondering van Zeeland komen er nog steeds winterse buien voor. In de loop van de avond nemen de buien in aantal en activiteit af maar neemt de kans op (natte) sneeuw bij deze buien wel toe. De wind is noordwestelijk en matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig, eerst nog hard, 7 Bft. In de loop van de avond neemt de wind geleidelijk af.

Komende nacht kan er nog een enkele bui voorkomen maar zijn er ook brede opklaringen. Langs de kust koelt het af naar circa 3°C, verder landinwaarts gaat het licht vriezen. De westenwind neemt af naar zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog vrij krachtig.

Morgen overdag schijnt de zon af en toe maar komen er ook wolkenvelden voor. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen rond 8°C. De wind draait naar zuidwest en neemt toe naar matig, aan de kust vrij krachtig en op de Wadden mogelijk krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 07/04/2021 17.41 uur LT