Wisselend bewolkt en een bui. Dinsdag meer bewolking, gevolgd door regen

Verwachting voor vandaag en morgenVanochtend is er vrij veel bewolking aanwezig en met name in de kustprovincies en in het zuidoosten komen er enkele buien voor. In de middag is de zon in de zuidoostelijke helft ook af en toe te zien. In de...

Wisselend bewolkt en een bui. Dinsdag meer bewolking, gevolgd door regen
Verwachting voor vandaag en morgen

Vanochtend is er vrij veel bewolking aanwezig en met name in de kustprovincies en in het zuidoosten komen er enkele buien voor. In de middag is de zon in de zuidoostelijke helft ook af en toe te zien. In de noordwestelijke helft overheerst de bewolking en valt van tijd tot tijd wat lichte regen, aan het einde van de middag wordt de bewolking daar nog dikker en in de avond kan het enige tijd regenen. De middagtemperaturen variëren van 18°C in de kustprovincies tot 21°C in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind wordt geleidelijk matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden overwegend vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind krachtig, lokaal hard, 6-7 Bft.

In de nacht naar dinsdag komen in het zuidoosten enkele opklaringen voor. Elders is het meest bewolkt en met name in de noordelijke kustprovincies valt van tijd tot tijd regen en komen enkele buien voor. De wind is zuidwestelijk en overwegend matig, in de kustgebieden matig tot vrij krachtig. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind krachtig, 6 Bft, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk hard, 7 Bft. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C.

Dinsdag begint half tot zwaar bewolkt en met name in de zuidelijke helft komt de zon ook af en toe tevoorschijn. In de noordelijke helft valt van tijd tot tijd lichte regen. In de middag wordt de bewolking van het zuidwesten uit steeds dikker en gaat het enige tijd regenen. In de avond wordt het van het westen uit droger en komen er in het noordwesten ook enkele opklaringen voor. De middagtemperaturen variëren van 18°C in de kustprovincies tot 21°C in het oosten en zuidoosten. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden overwegend vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 29/06/2020 05.44 uur LT