Wimbledon-finalist Berrettini mist Spelen in Tokio door blessure

Matteo Berrettini moet het olympische toernooi in Tokio laten schieten. De nummer acht van de wereld kampt met een dijbeenblessure en zal de komende weken niet in actie komen. De 25-jarige Italiaan stond eerder deze maand in de finale van Wimbledon....

Wimbledon-finalist Berrettini mist Spelen in Tokio door blessure

Matteo Berrettini moet het olympische toernooi in Tokio laten schieten. De nummer acht van de wereld kampt met een dijbeenblessure en zal de komende weken niet in actie komen.

De 25-jarige Italiaan stond eerder deze maand in de finale van Wimbledon. Hij verloor van Novak Djokovic en had zijn dijbeen toen al flink in laten pakken.

"Ik ben ontzettende teleurgesteld dat ik me moet afmelden voor de Olympische Spelen", schrijft hij op Instagram. "Het is een enorme klap, want voor mij is uitkomen voor Italië de grootste eer die er is."

Berrettini is niet de enige topspeler die zich heeft afgemeld voor de Spelen. Eerder lieten onder anderen Roger Federer, Rafael Nadal, Serena Williams en Simona Halep weten niet te spelen in Tokio.

Ook Djokovic twijfelde na de Wimbledon-finale aan zijn deelname aan het olympisch tennistoernooi, maar hij liet afgelopen donderdag weten toch af te reizen naar de Spelen. Daardoor maakt hij nog altijd kans op een 'Golden Slam', het winnen van de vier grandslams en het olympische toernooi. De Australian Open, Roland Garros en Wimbledon won hij al.

Alleen de Duitse Steffi Graf lukte het in 1988 om in één kalenderjaar alle grandslams en de Spelen winnend af te sluiten.