Vrij zonnig en warm zomerweer

Verwachting voor vandaag en morgenVannacht is het droog en is er weinig bewolking. De temperatuur daalt naar ongeveer 12°C. Er staat een zwakke tot matige noordoostelijke wind.Overdag is het zonnig met hier en daar wat sluierbewolking. Met...

Vrij zonnig en warm zomerweer
Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is het droog en is er weinig bewolking. De temperatuur daalt naar ongeveer 12°C. Er staat een zwakke tot matige noordoostelijke wind.

Overdag is het zonnig met hier en daar wat sluierbewolking. Met maxima van 22°C op de Wadden tot 29°C in het zuidoosten wordt het op veel plaatsen zomers warm. In de ochtend staat er een zwakke wind uit oost tot zuidoost, in het zuidwesten staat er een zwakke noordenwind. Vanaf halverwege de middag draait de wind van het westen uit naar west tot noordwest en neemt toe naar matig waardoor er in het westen, midden en zuiden verkoeling optreedt. In het noorden en oosten blijft de wind zwak en veranderlijk.

In de nacht naar woensdag is er alleen wat hoge bewolking, in het zuiden van Limburg kan daar tegen de ochtend een lichte bui overtrekken. In het westen kan mogelijk ook nevel ontstaan. De minima liggen rond 13°C. De wind is zwak en komt uit een westelijke richting, in het noorden uit uiteenlopende richtingen, in het Waddengebied staat een matige tot vrij krachtige noordenwind.

Woensdag overdag is er sluierbewolking waar de zon op de meeste plaatsen nog wel doorheen schijnt. Het blijft vrijwel overal droog, alleen in het zuiden van Limburg is er kans op een bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C langs de kust tot 26°C langs de oostgrens. In de ochtend staat er in het midden en zuiden een zwakke tot matige westelijke wind, in het noorden komt de wind uit uiteenlopende richtingen. In de middag wordt de wind overal noordwestelijk en wordt matig. Langs de kust wordt de wind noordelijk en matig tot vrij krachtig, in de avond in het Waddengebied mogelijk krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 02/06/2020 01.21 uur LT