Vrij veel zon en droog

Verwachting voor vandaag en morgenVannacht zijn er vooral in het noorden wolkenvelden, elders is het overwegend helder. Lokaal kan een enkele mistbank ontstaan. De minima lopen uiteen van 10°C in het oosten tot 16°C aan de westkust. De wind...

Vrij veel zon en droog
Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht zijn er vooral in het noorden wolkenvelden, elders is het overwegend helder. Lokaal kan een enkele mistbank ontstaan. De minima lopen uiteen van 10°C in het oosten tot 16°C aan de westkust. De wind is zwak, op het IJsselmeer mogelijk matig en komt uit uiteenlopende richtingen.

In de ochtend zijn er vooral in het noorden nog wolkenvelden, maar geleidelijk komen daar steeds meer opklaringen. Elders is er vrij veel zon en het blijft overal droog. De middagtemperatuur varieert van 22°C op de Wadden tot lokaal 28°C in het zuidwesten. De zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige wind draait in de loop van de ochtend en middag naar west tot noordwest, in het zuidoosten naar noord.

In de nacht naar donderdag blijft het overal droog en zijn er wederom vooral in het noorden wolkenvelden, in de rest van het land is het vrij helder. Lokaal kan er weer een enkele mistbank ontstaan. De wind wordt noordelijk en is boven land zwak, vlak aan zee matig. De minimumtemperatuur ligt rond de 14°C.

Donderdag zijn er uitgebreide perioden met zon en droog. In de avond kan er in het noorden wel bewolking van zee binnendrijven. De middagtemperatuur ligt rond de 23°C, in het zuiden kan het kwik nog tot rond of net boven 25°C uitkomen. De wind is overwegend noordelijk en zwak tot matig, aan zee matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/07/2021 00.49 uur LT