Veel zon. Morgen eerst wolkenvelden, later meer zon

Verwachting voor vandaag en morgenVanavond lossen de stapelwolken op, alleen aan de westkust komt plaatselijk laaghangende bewolking of mist voor. De wind is zwak tot matig uit richtingen tussen west en noord.Komende nacht is er weinig bewolking,...

Veel zon. Morgen eerst wolkenvelden, later meer zon
Verwachting voor vandaag en morgen

Vanavond lossen de stapelwolken op, alleen aan de westkust komt plaatselijk laaghangende bewolking of mist voor. De wind is zwak tot matig uit richtingen tussen west en noord.

Komende nacht is er weinig bewolking, in het westen kan laaghangende bewolking of mist van zee het land binnendrijven. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C, in het zuidoosten enkele graden hoger. De wind wordt zwak en veranderlijk. Langs de kust en op het IJsselmeer staat er een matige wind uit een zuidwestelijke richting.

Morgenochtend raakt het van het westen uit bewolkt, maar in het zuidoosten begint de dag zonnig. In de loop van de dag zal de bewolking wel weer gaan breken en overgaan in stapelwolken. Er is in de middag dan ook weer veel ruimte voor de zon. Mogelijk dat er in het noordoosten een enkele bui tot ontwikkeling komt, elders blijft het droog. De westkust blijft gevoelig voor lage bewolking en mist van zee. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C vlak aan zee tot lokaal weer 27°C in het zuidoosten. De zwakke tot matige wind blijft westelijk. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 10/06/2021 18.10 uur LT