Veel kritiek op grote kerkdiensten in Staphorst

Er is veel gedoe over een kerk in de plaats Staphorst. Vandaag werden daar kerkdiensten gehouden waar zo'n 600 mensen bij waren. Volgens corona-regels mag dat, maar er is veel kritiek op. Veel mensen vinden het niet veilig om met zoveel mensen...

Veel kritiek op grote kerkdiensten in Staphorst

Er is veel gedoe over een kerk in de plaats Staphorst. Vandaag werden daar kerkdiensten gehouden waar zo'n 600 mensen bij waren. Volgens corona-regels mag dat, maar er is veel kritiek op.

Veel mensen vinden het niet veilig om met zoveel mensen bij elkaar te zijn in deze corona-tijd. Ze snappen ze niet waarom in een kerk wel honderden mensen mogen zijn, terwijl dat op veel andere plekken verboden is. Ook zijn ze bang dat het virus zich snel kan verspreiden door zingende kerkgangers.

Volgens de kerk houdt iedereen zich goed aan die regels. Er zijn looproutes en mensen ontsmetten hun handen als ze binnenkomen.

Een mondkapje dragen is niet verplicht. Volgens de kerk kun je met een mondkapje namelijk niet goed meezingen.

De kerk in Staphorst is heel groot. Normaal is er plaats voor 2300 mensen, nu mogen er 600 mensen komen.

Veel mensen vinden dat er nog minder mensen toegelaten moeten worden. Ze zijn bang dat de kerkgangers elkaar anders besmetten. Maar daar maken de kerkgangers zelf zich geen zorgen om.