Vannacht lokaal mist(banken), overdag perioden met zon

Verwachting voor vandaag en morgenOp de meeste plaatsen is er weinig bewolking en er komen lokaal mistbanken voor. In het westen is echter ook laaghangende bewolking of mist van zee binnen gedreven. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. De...

Vannacht lokaal mist(banken), overdag perioden met zon
Verwachting voor vandaag en morgen

Op de meeste plaatsen is er weinig bewolking en er komen lokaal mistbanken voor. In het westen is echter ook laaghangende bewolking of mist van zee binnen gedreven. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. De wind is zwak tot matig en komt geleidelijk uit een zuidwestelijke richting.

In de ochtend komt in het westen eerst laaghangende bewolking voor, deze lost in de tweede helft van de ochtend op. Vlak langs de westkust blijft de gehele dag de kans op mist en laaghangende bewolking aanwezig. Elders is het zonnig, al ontstaan in de middag ook stapelwolken. Het blijft vrijwel overal droog, al is in het noordoosten is een lichte bui niet helemaal uitgesloten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C vlak aan zee tot lokaal 27°C in het zuidoosten. De zwakke tot matige wind wordt westelijk.

In de loop van de avond en in de nacht naar zaterdag raakt het van het noordwesten uit op steeds meer plaatsen bewolkt. In het noordoosten zou er mogelijk wat lichte regen kunnen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De westelijke wind is zwak tot matig.

Zaterdagochtend valt er in Limburg mogelijk nog wat lichte regen, maar van het noordwesten uit klaart het geleidelijk op. In de middag schijnt de zon weer volop en het blijft droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C op de Wadden tot plaatselijk 24°C in Limburg. De wind draait naar noordwest en neemt toe naar matig, in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer wordt de wind vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 11/06/2021 02.46 uur LT