Vannacht lokaal mist, overdag een enkele bui. Zondag meer buien

Verwachting voor vandaag en morgenVannacht hebben we wolkenvelden. Een lokale (onweers)bui is niet uit te sluiten, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In opklaringen ontstaat hier en daar mist. De minimumtemperatuur ligt rond 18°C....

Vannacht lokaal mist, overdag een enkele bui. Zondag meer buien
Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht hebben we wolkenvelden. Een lokale (onweers)bui is niet uit te sluiten, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In opklaringen ontstaat hier en daar mist. De minimumtemperatuur ligt rond 18°C. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen, in het noorden staat er een matige noordoostenwind.

Overdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en vooral in de middag kunnen er weer enkele onweersbuien ontstaan. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 23°C vlak langs de kust tot lokaal 28°C in het oosten en zuidoosten. De wind blijft veranderlijk en zwak, in het noorden noordoostelijk en matig. (Bron: KNMI)

In de nacht naar zondag kan er lokaal nog een enkele (onweers)bui voorkomen. Verder zijn er ook opklaringen waar lokaal mist kan ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. Het is nagenoeg windstil, alleen in het Waddengebied staat er een matige noordoostenwind.

Zondag overdag hebben we een afwisseling van zon en stapelwolken en vooral in de middag en avond komen er regen- en onweersbuien. Lokaal kan er in korte tijd veel neerslag vallen. In de avond zijn bij buien zware windstoten mogelijk tot circa 90 km/uur. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 26°C in het Waddengebied tot 31°C in het oosten en zuidoosten. Er staat een zwakke wind uit oostelijke richtingen. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 14/08/2020 23.30 uur LT