Vannacht brede opklaringen en mistbanken. Overdag landinwaarts zomers warm

Verwachting voor vandaag en morgenVannacht is er weinig bewolking, lokaal komen er mistbanken voor. De minimumtemperatuur komt uit tussen 13°C in het oosten van het land en 18°C vlak aan zee. De wind is aanvankelijk veranderlijk en overwegend...

Vannacht brede opklaringen en mistbanken. Overdag landinwaarts zomers warm
Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is er weinig bewolking, lokaal komen er mistbanken voor. De minimumtemperatuur komt uit tussen 13°C in het oosten van het land en 18°C vlak aan zee. De wind is aanvankelijk veranderlijk en overwegend zwak. De wind draait van het noorden uit geleidelijk overal naar noord en wordt zwak tot matig.

In de ochtend lossen de mistbanken op en zijn er zonnige perioden, mogelijk komt er in het noordelijk kustgebied laaghangende bewolking voor. Later op de dag drijven wolkenvelden het noorden van het land binnen en het blijft overal droog. Bij een matige, aan de kust vrij krachtige, noordenwind loopt de maximumtemperatuur uiteen van 21°C op de Wadden tot 29°C plaatselijk in het zuidoosten.

In de nacht naar donderdag zijn er brede opklaringen en blijft het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 9°C in het noordoosten tot 13°C in het zuidwesten. De noordelijke wind neemt af naar zwak tot matig, aan zee naar matig tot vrij krachtig.

Donderdag overdag is het zonnig. Het wordt niet meer zo warm als de afgelopen dagen, de middagtemperatuur varieert van 19°C op de Wadden tot 23°C in Zuid-Limburg. De wind komt uit het noordoosten en is overwegend matig, in de loop van de dag aan zee en op het IJsselmeer mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 16/09/2020 00.09 uur LT