Vannacht brede opklaringen en mistbanken. Morgen minder warm dan vandaag

Verwachting voor vandaag en morgenVanavond en vannacht is er weinig bewolking, wel komt er lokaal sluierbewolking voor. Later vanavond en vannacht ontstaat op veel plaatsen nevel en komen er ook mistbanken voor. Aanvankelijk is het nog warm...

Vannacht brede opklaringen en mistbanken. Morgen minder warm dan vandaag
Verwachting voor vandaag en morgen

Vanavond en vannacht is er weinig bewolking, wel komt er lokaal sluierbewolking voor. Later vanavond en vannacht ontstaat op veel plaatsen nevel en komen er ook mistbanken voor. Aanvankelijk is het nog warm met rond zonsondergang temperaturen van 20°C op de Wadden tot 29°C lokaal in het zuiden. De minimumtemperatuur komt uit tussen 13°C in het oosten van het land en 18°C vlak aan zee. De wind is aanvankelijk veranderlijk en overwegend zwak. De wind draait van het noorden uit geleidelijk overal naar noord en wordt zwak tot matig.

Morgenochtend lossen nevel en mistbanken op en zijn er zonnige perioden. Later op de dag drijven wolkenvelden het noorden van het land binnen. Met een matige, aan de kust vrij krachtige, noordenwind wordt het minder warm dan vandaag, met een maximumtemperatuur die uiteenloopt van 21°C op de Wadden tot 29°C in het zuidoosten. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 15/09/2020 18.43 uur LT