Vandaag uitzonderlijk warm, morgen van het noorden uit koeler

Verwachting voor vandaag en morgenVanavond en vannacht is er weinig bewolking, wel komt er lokaal sluierbewolking voor. In de loop van de nacht ontstaat op veel plaatsen nevel en komen er lokaal mistbanken voor. Aanvankelijk is het nog erg...

Vandaag uitzonderlijk warm, morgen van het noorden uit koeler
Verwachting voor vandaag en morgen

Vanavond en vannacht is er weinig bewolking, wel komt er lokaal sluierbewolking voor. In de loop van de nacht ontstaat op veel plaatsen nevel en komen er lokaal mistbanken voor. Aanvankelijk is het nog erg warm met rond zonsondergang nog temperaturen van 20°C op de Wadden tot 28°C in het zuidoosten. De minimumtemperatuur komt uit tussen 13°C in het oosten van het land en 18°C vlak aan zee. De wind is aanvankelijk veranderlijk en overwegend zwak. De wind draait van het noorden uit geleidelijk overal naar noord en wordt zwak tot matig.

Morgenochtend lossen nevel en mistbanken op en zijn er zonnige perioden. Later op de dag drijven wolkenvelden het noorden van het land binnen. Met een matige, aan de kust vrij krachtige, noordenwind wordt het minder warm dan vandaag, met een maximumtemperatuur die uiteenloopt van 21°C op de Wadden tot 29°C in het zuidoosten. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 15/09/2020 18.32 uur LT