Vandaag perioden met zon, in het zuiden onweersbuien

Verwachting voor vandaag en morgenIn het noorden is het zonnig, in het zuiden komen enkele stevige regen- en onweersbuien voor, plaatselijk met veel neerslag in korte tijd en wateroverlast. Bij de buien zijn hagel en windstoten tot ca. 60 km/uur...

Vandaag perioden met zon, in het zuiden onweersbuien
Verwachting voor vandaag en morgen

In het noorden is het zonnig, in het zuiden komen enkele stevige regen- en onweersbuien voor, plaatselijk met veel neerslag in korte tijd en wateroverlast. Bij de buien zijn hagel en windstoten tot ca. 60 km/uur mogelijk. Ook in het midden en oosten komt een enkele bui voor. In een deel van het Waddengebied komen mist en lage bewolking voor, deze breiden zich langzaam zuidwaarts uit. De wind is overwegend noordelijk, matig.

Komende nacht verplaatsen de buien zich langzaam noordwaarts. De activiteit neemt wel af. De mist en lage bewolking in het noordelijk kustgebied breiden zich zuidwaarts uit over het noorden. De minima liggen tussen 13°C in het Waddengebied en 17°C in het zuidoosten. De wind is overwegend matig uit noordelijke richtingen.

Morgen overdag is er veel bewolking en valt er af en toe regen of motregen. Vooral in de noordelijke helft is de neerslag meer buiig van karakter met kans op onweer. De maxima liggen tussen 16°C aan de kust en 21°C plaatselijk in het oosten en noordoosten. De noordwestelijke wind is zwak tot matig, aan de kust en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 04/06/2021 17.53 uur LT