Vanaf 30 juni weer evenementen mogelijk, zonder 1,5 meter

Vanaf 30 juni kunnen er weer eendaagse buitenevenementen worden gehouden. Bezoekers moeten een vaccinatiebewijs of negatieve coronatest laten zien. Als ze eenmaal op het terrein zijn toegelaten, hoeven ze geen anderhalve meter afstand meer...

Vanaf 30 juni weer evenementen mogelijk, zonder 1,5 meter

Vanaf 30 juni kunnen er weer eendaagse buitenevenementen worden gehouden. Bezoekers moeten een vaccinatiebewijs of negatieve coronatest laten zien. Als ze eenmaal op het terrein zijn toegelaten, hoeven ze geen anderhalve meter afstand meer te bewaren.

Het kabinet heeft op basis van de Fieldlab-experimenten, die positief verliepen, besloten dat de coronamaatregelen voor eendaagse evenementen versoepeld kunnen worden. Dat geldt bijvoorbeeld niet voor Lowlands, wat een meerdaags festival is. Ook de kermissen vallen niet onder de evenementenregeling.

Het kabinet zal waarschijnlijk volgende week gaan bekijken wanneer stap 4 van het openingsplan kan worden gezet. Dan wordt ook meegenomen of de versoepelingen voor de evenementen ook kunnen gaan gelden voor bijvoorbeeld theaters en popconcerten binnen.