Van tijd tot tijd regen

Verwachting voor vandaag en morgenVannacht komen in het zuidoosten enkele opklaringen voor. Elders is het meest bewolkt en met name in de noordelijke kustprovincies valt van tijd tot tijd regen, die lokaal buiig van karakter kan zijn. De minimumtemperatuur...

Van tijd tot tijd regen
Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht komen in het zuidoosten enkele opklaringen voor. Elders is het meest bewolkt en met name in de noordelijke kustprovincies valt van tijd tot tijd regen, die lokaal buiig van karakter kan zijn. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. De wind is zuidwestelijk en overwegend matig, in de kustgebieden matig tot vrij krachtig. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind krachtig en eerst mogelijk nog hard, 7 Bft.

De dag begint half tot zwaar bewolkt en met name in de zuidelijke helft komt de zon ook af en toe tevoorschijn. In de noordelijke helft valt van tijd tot tijd lichte regen. In de middag wordt de bewolking van het zuidwesten uit steeds dikker en later volgt in het zuiden en mogelijk ook in het midden regen. De middagtemperatuur ligt tussen 18°C en 21°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.

In de nacht van dinsdag op woensdag is het bewolkt en zijn er met name in de zuidoostelijke helft van het land perioden met regen. Het koelt af naar een graad of 15. De zuidwestenwind is meest matig.

Woensdag overdag is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen, met de meeste neerslag in het zuidoosten en de minste neerslag in het noordwesten. In de loop van de middag klaart het van het westen uit op en wordt het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 20°C. De zuidwestenwind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/06/2020 00.14 uur LT