Treinongeluk Taiwan eist tientallen levens

Bij een treinongeluk in Taiwan zijn zeker 34 doden gevallen, zegt de lokale politie. De trein ontspoorde aan de oostkust. Volgens het ministerie van Verkeer zijn ten minste 72 mensen gewond geraakt. Zeker 60 mensen zijn naar het ziekenhuis...

Treinongeluk Taiwan eist tientallen levens

Bij een treinongeluk in Taiwan zijn zeker 34 doden gevallen, zegt de lokale politie. De trein ontspoorde aan de oostkust. Volgens het ministerie van Verkeer zijn ten minste 72 mensen gewond geraakt. Zeker 60 mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde in de buurt van de Taroko-kloof. Lokale media melden dat de trein, met 350 passagiers aan boord, tegen een vrachtwagen botste die van een klif op het spoor was gevallen. De trein kwam net uit een tunnel.

Dit zijn de eerste beelden van het ongeluk:

Een groot deel van de trein ontspoorde in de tunnel waardoor enkele wagons tegen de wand kwamen. Een deel van de passagiers werd gedwongen om uit ramen te klimmen om zichzelf in veiligheid te brengen.

Volgens de autoriteiten is dit het grootste treinongeluk in dertig jaar. Het ongeluk gebeurde in een toeristisch natuurgebied aan het begin van een vierdaags weekend.