Team achter RTL Boulevard opgetogen na bewogen week: 'We zijn er weer'

"Een nieuw dieptepunt in de geschiedenis van ons programma", noemde presentatrice Vivienne van den Assem het afgelasten van de uitzendingen van RTL Boulevard dit weekend. Volgens haar was de beslissing een van de moeilijkste die het programma...

Team achter RTL Boulevard opgetogen na bewogen week: 'We zijn er weer'

"Een nieuw dieptepunt in de geschiedenis van ons programma", noemde presentatrice Vivienne van den Assem het afgelasten van de uitzendingen van RTL Boulevard dit weekend. Volgens haar was de beslissing een van de moeilijkste die het programma ooit genomen heeft. Het team is geschrokken door de gebeurtenissen van afgelopen week.

De uitzending van RTL Boulevard is vanaf het Mediapark in Hilversum. De vaste studio aan het Leidseplein in Amsterdam wordt niet gebruikt in verband met een serieuze dreiging, afgelopen weekend, waardoor de uitzendingen kwamen te vervallen. Vorige week dinsdag werd misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten na een optreden in het programma.

De precieze locatie van de nieuwe studio is niet bekendgemaakt. Op het Mediapark is veel beveiliging aanwezig.

"Nu zijn we er wel weer, in een hele nieuw setting", aldus Van den Assem. Medepresentator Luuk Ikink vergeleek het decor met dat van de oude studio van waaruit het programma werd uitgezonden, voordat de studio aan het Leidseplein in gebruik werd genomen.

Van den Assem vertelde dat het team bericht kreeg van leidinggevenden van "een ernstige dreiging op het pand". Daarop moesten de medewerkers volgens haar "zo snel mogelijk, in alle rust" het gebouw verlaten. Over de precieze aard van de dreiging - volgens NRC werd er door criminelen gepraat over een aanslag met een raketwerper of automatische wapens - kon het programma niet meer zeggen dan al bekend is.

"Ik kan je vertellen dat het een heel vreemd en eng bericht was om te krijgen. Iedereen was zo alert, en met alle gebeurtenissen van eerder die week was er een beladen sfeer".