Serie A wil op 13 juni weer van start gaan in zwaar getroffen Italië

De Serie A mikt op een terugkeer op 13 juni. Die datum kwam woensdag uit de bus tijdens een videovergadering van alle 20 clubs in de hoogste Italiaanse voetbalafdeling. Er zit wel een complicerende factor aan het plan: als één speler positief...

Serie A wil op 13 juni weer van start gaan in zwaar getroffen Italië

De Serie A mikt op een terugkeer op 13 juni. Die datum kwam woensdag uit de bus tijdens een videovergadering van alle 20 clubs in de hoogste Italiaanse voetbalafdeling.

Er zit wel een complicerende factor aan het plan: als één speler positief test, moet diens hele team twee weken lang in quarantaine. Dat is anders dan in Duitsland, waar de competitie komend weekeinde al hervat wordt. Daar geldt een speler die positief test op het coronavirus als geblesseerd.

Vorige week werd nog bekendgemaakt dat spelers van onder meer de clubs Fiorentina en Sampdoria positief waren getest. Als over een maand iets vergelijkbaars gebeurt, betekent dit dat die clubs twee weken niet in actie kunnen komen, wat het uitspelen van de competitie dan weer bemoeilijkt.

Italië is hard getroffen door de coronapandemie, met een kleine 31.000 mensen die overleden aan de gevolgen van het virus. Het land zat door het coronavirus twee maanden in een strenge lockdown.

Clubs uit de Serie A hebben sinds kort toestemming de training te hervatten, maar wel met inachtneming van strenge voorschriften. Zo mogen spelers alleen individueel trainen en zijn groepstrainingen vanaf 18 mei toegestaan.

Er zijn nog twaalf speelronden te gaan in de Serie A, plus vier inhaalwedstrijden die net voor de lockdown in Italië werden uitgesteld. In de Italiaanse beker staan de returns in de halve finales en de eindstrijd nog op het programma.