Regenachtig, later enkele opklaringen en buien

Verwachting voor vandaag en morgenHet is zwaar bewolkt en op de meeste plaatsen regent het van tijd tot tijd. In de loop van de middag wordt het van het zuidwesten uit geleidelijk droger en klaart het deels op. Met name in de westelijke provincies...

Regenachtig, later enkele opklaringen en buien
Verwachting voor vandaag en morgen

Het is zwaar bewolkt en op de meeste plaatsen regent het van tijd tot tijd. In de loop van de middag wordt het van het zuidwesten uit geleidelijk droger en klaart het deels op. Met name in de westelijke provincies komen dan nog wel enkele buien voor, met een kleine kans op onweer. Pas in de avond wordt het overal droog, het laatst in het noorden en noordoosten. De maxima liggen rond 15°C. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige zuidoostenwind. In de middag is de wind aan de noordwestkust en in het westelijk Waddengebied tijdelijk krachtig, 6 Bft, en draait de wind van het zuidwesten uit naar zuidwest. In de avond neemt de wind landinwaarts af naar zwak, aan de kust en op het IJsselmeer naar matig.

Komende nacht zijn er brede opklaringen. Enkele wolkenvelden boven het noorden verlaten snel het land, waarna daar lokaal een mistbank ontstaat. Ook elders wordt het nevelig. Het koelt af naar circa 7°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen zuid en zuidoost.

Morgen overdag begint met vrij veel sluierbewolking waar de zon vooral in het noorden makkelijk doorheen schijnt. In de loop van de ochtend en middag neemt de bewolking in de zuidelijke en zuidoostelijke helft van het land toe. In het uiterste zuiden zou er in de middag en avond af en toe lichte regen kunnen vallen. De maxima lopen uiteen van 15°C in het uiterste zuidwesten tot lokaal 18°C in het oosten. De wind draait naar oost en neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig (bron: KNMI).

Uitgifte: 01/10/2020 12.00 uur LT