Programma Serie A: twaalf speelronden en vier inhaalduels in zes weken

Twaalf complete speelronden plus vier inhaalduels in zes weken tijd. Dat staat de Italiaanse clubs in de Serie A vanaf 20 juni te wachten. Het nieuwe speelschema moet ervoor zorgen dat de competitie op 2 augustus is afgerond. Bijna iedere dag...

Programma Serie A: twaalf speelronden en vier inhaalduels in zes weken

Twaalf complete speelronden plus vier inhaalduels in zes weken tijd. Dat staat de Italiaanse clubs in de Serie A vanaf 20 juni te wachten. Het nieuwe speelschema moet ervoor zorgen dat de competitie op 2 augustus is afgerond.

Bijna iedere dag zal er een wedstrijd worden gespeeld, want nadat een speelronde in het weekend - van zaterdag tot en met maandag - is gespeeld, begint op dinsdag een midweekse speelronde, van dinsdag tot en met donderdag.

De duels zullen voornamelijk starten om 19.30 of 21.45 uur. Voor enkele duels staat de aftrap om 17.15 uur genoteerd, maar de spelersvakbond maakt bezwaar tegen dat aanvangstijdstip vanwege mogelijke tropische temperaturen.

Voorafgaand aan de hervatting van de Serie A wordt de Italiaanse beker, de Coppa Italia, nog afgerond. Op 13 juni vinden de returns in de halve finales, Juventus-AC Milan en Napoli-Internazionale, plaats. Op 17 juni staat de bekerfinale op het programma.

Torino-Parma eerste duel

De Serie A, die door de uitbraak van het coronavirus op 9 maart werd stilgelegd, wordt op 20 juni hervat met Torino-Parma en Verona-Cagliari. Een dag later worden de inhaalduels Atalanta-Sassuolo en Inter-Sampdoria gespeeld.

Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo komen met koploper Juventus op 22 juni weer in actie, uit tegen het Bologna van Stefano Denswil, Jerdy Schouten en Mitchell Dijks.

De Turijnse ploeg wordt op de voet gevolgd (één punt) door Lazio, dat twee dagen later op bezoek gaat bij nummer vier Atalanta, waar Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens spelen.