Prinses Amalia (en heel veel andere scholieren) geslaagd voor het eindexamen

Voor middelbare scholieren die dit jaar eindexamen hebben gedaan was het een spannende dag. Zo'n 200.000 leerlingen hoorden vandaag of ze zijn geslaagd of niet. Ook prinses Amalia heeft dit jaar eindexamen gedaan en wachtte in spanning de uitslag...

Prinses Amalia (en heel veel andere scholieren) geslaagd voor het eindexamen

Voor middelbare scholieren die dit jaar eindexamen hebben gedaan was het een spannende dag. Zo'n 200.000 leerlingen hoorden vandaag of ze zijn geslaagd of niet. Ook prinses Amalia heeft dit jaar eindexamen gedaan en wachtte in spanning de uitslag af. Ze kreeg goed nieuws: ze is geslaagd met enorm hoge cijfers. Cum laude wordt dat genoemd.

Op Twitter heeft het koninklijk huis een video gedeeld waarin Amalia een vlag hijst bovenop Huis Ten Bosch, waar de familie woont. Ook feliciteert Amalia alle andere geslaagden en wenst ze leerlingen succes met eventuele herkansingen.

Leerlingen die in het vmbo basis en kader de examens digitaal hebben gemaakt, moeten nog een week wachten. Zij krijgen op woensdag 16 juni hun uitslag.

Kwijt

Deze week werd bekend dat een aantal examens zijn kwijtgeraakt in de post. Minister van onderwijs Arie Slob kwam vandaag met geruststellend nieuws voor die leerlingen: zij hoeven het examen niet opnieuw te maken.

Scholieren

Herkansen

Ook voor andere leerlingen waren de regels door corona dit jaar iets soepeler dan andere jaren. Dat komt omdat veel leerlingen lessen moesten missen. Leerlingen die nog niet zijn geslaagd kunnen vanaf maandag herkansen. Ze kunnen het dan dus nog een keer proberen.

Het is traditie dat scholieren die geslaagd zijn de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Amalia deed dat dus ook: