Podcast De Dag: over Britney, Lindsay, Amanda en al die anderen

In de veelbesproken New York Times-documentaire Framing Britney Spears is te zien hoe Britney Spears als tiener terechtkwam in een seksistische wereld, ten prooi viel aan paparazzi en zag hoe de wereld smalend reageerde toen ze onder de druk...

Podcast De Dag: over Britney, Lindsay, Amanda en al die anderen

In de veelbesproken New York Times-documentaire Framing Britney Spears is te zien hoe Britney Spears als tiener terechtkwam in een seksistische wereld, ten prooi viel aan paparazzi en zag hoe de wereld smalend reageerde toen ze onder de druk bezweek en in de problemen raakte. Ze is niet de enige: ook Lindsay Lohan, Amanda Bynes, en nog veel meer sterren van toen (de zogenoemde 'zeroes') gaan nog altijd gebukt onder die tijd. Dat geldt overigens ook mannelijke sterren die volwassen werden in de spotlights.

Journalist Anke Meijer vertelt in podcast De Dag wat het leven van deze piepjonge sterren in die tijd zo zwaar maakte. Meijer schrijft voor onder meer NRC en de VPRO over populaire cultuur en werkte in de tijd dat Britney doorbrak voor een tienerblad. "Alles was destijds gericht op shaming," zegt ze. Veel van wat er toen gebeurde, kan nu echt niet meer. Toch vraagt ze zich af of er in twintig jaar tijd wel zo veel is veranderd. Worden de sterren van nu beter beschermd en begeleid?

Deze aflevering van De Dag kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.