Perioden met zon, maar ook enkele stevige regen- en onweersbuien

Verwachting voor vandaag en morgenVanmiddag zijn er perioden met zon, maar er komen ook enkele stevige regen- en onweersbuien voor. Bij de buien kan lokaal veel regen in korte tijd vallen en ook hagel is niet uitgesloten. Langs de Zeeuwse en...

Perioden met zon, maar ook enkele stevige regen- en onweersbuien
Verwachting voor vandaag en morgen

Vanmiddag zijn er perioden met zon, maar er komen ook enkele stevige regen- en onweersbuien voor. Bij de buien kan lokaal veel regen in korte tijd vallen en ook hagel is niet uitgesloten. Langs de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust drijft nevel en laaghangende bewolking vanaf zee het land op. De temperatuur ligt tussen 21°C langs de zuidwestkust tot 29 °C in oosten. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Een lokale (onweers)bui is niet uit te sluiten. In opklaringen kan ook vrij gemakkelijk nevel of een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 18°C. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen, in het noorden staat er een matige noordoostenwind.

Zaterdag overdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en vooral in de middag kunnen er weer enkele regen- en onweersbuien ontstaan. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 23°C vlak langs de kust tot lokaal 27°C in het oosten en zuidoosten. De wind blijft veranderlijk en zwak, in het noorden noordoostelijk en matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 14/08/2020 15.42 uur LT