Perioden met zon. Komende nacht en morgenochtend bewolkt en meest droog

Verwachting voor vandaag en morgenMet name in de kustgebieden komt nog laaghangende bewolking voor. Elders schijnt de zon, afgewisseld door stapelwolken. Het blijft droog en de temperatuur loopt uiteen van 18 graden vlak aan zee tot lokaal...

Perioden met zon. Komende nacht en morgenochtend bewolkt en meest droog
Verwachting voor vandaag en morgen

Met name in de kustgebieden komt nog laaghangende bewolking voor. Elders schijnt de zon, afgewisseld door stapelwolken. Het blijft droog en de temperatuur loopt uiteen van 18 graden vlak aan zee tot lokaal 27°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuidwest tot west.

In de loop van de avond en in de nacht naar zaterdag raakt het van het noordwesten uit op steeds meer plaatsen bewolkt. Regen valt er niet of nauwelijks en de minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De westelijke wind is zwak tot matig.

Zaterdag begint de dag met bewolking en is het vrijwel overal droog. Van het noordwesten uit gaat het opklaren en in de middag schijnt de zon volop. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C op de Wadden tot plaatselijk 24°C in Limburg. De wind draait naar noordwest en neemt toe naar matig, in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer wordt de wind vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 11/06/2021 15.02 uur LT