Perioden met zon en droog

Verwachting voor vandaag en morgenVanochtend zijn er in het noorden en oosten enkele wolkenvelden, elders schijnt de zon volop. Vanmiddag breekt ook in het noorden en oosten de zon steeds vaker door. De middagtemperatuur varieert van 22°C op...

Perioden met zon en droog
Verwachting voor vandaag en morgen

Vanochtend zijn er in het noorden en oosten enkele wolkenvelden, elders schijnt de zon volop. Vanmiddag breekt ook in het noorden en oosten de zon steeds vaker door. De middagtemperatuur varieert van 22°C op de Wadden tot lokaal 27°C in het zuidwesten. De zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige wind waait uit zuidoostelijke richtingen. De wind draait in de loop van de ochtend en middag naar west tot noordwest, in het zuidoosten naar noord tot noordoost.

In de nacht naar donderdag blijft het overal droog en zijn er wederom vooral in het noorden wolkenvelden, in de rest van het land is het vrij helder. Lokaal kan er weer een enkele mistbank ontstaan. De wind wordt noordelijk en is boven land zwak, vlak aan zee matig. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C.

Donderdagochtend wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. In de middag lost de bewolking op en schijnt de zon volop. In de avond kan er in het noorden wel bewolking van zee binnendrijven. De middagtemperatuur ligt rond de 23°C, in het uiterste zuiden kan het kwik nog rond 25°C uitkomen. De noordelijke wind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/07/2021 07.22 uur LT