Overdag eerst wolkenvelden, later meer zon

Verwachting voor vandaag en morgenVannacht is er landinwaarts weinig bewolking. In het westen kan echter laaghangende bewolking of mist van zee binnendrijven. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C, in het zuidoosten enkele graden hoger. De wind...

Overdag eerst wolkenvelden, later meer zon
Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is er landinwaarts weinig bewolking. In het westen kan echter laaghangende bewolking of mist van zee binnendrijven. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C, in het zuidoosten enkele graden hoger. De wind is zwak tot matig en komt geleidelijk uit een zuidwestelijke richting.

De dag begint in het zuidoosten zonnig. Elders trekken enkele wolkenvelden over en in het westen komt eerst laaghangende bewolking voor. In de loop van de dag zal de bewolking wel weer gaan breken en overgaan in stapelwolken. Er is in de middag dan ook weer veel ruimte voor de zon. Alleen in het noordoosten is een lichte bui niet helemaal uitgesloten. De westkust blijft gevoelig voor lage bewolking. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C vlak aan zee tot lokaal 27°C in het zuidoosten. De zwakke tot matige wind wordt westelijk.

In de loop van de avond komt er in het noordwesten en noorden meer bewolking. In de nacht naar zaterdag is er veel bewolking en mogelijk valt daar in het noorden en oosten wat lichte regen uit. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De westelijke wind is zwak tot matig.

Zaterdagochtend valt er in Limburg mogelijk nog wat lichte regen, maar van het noordwesten uit klaart het geleidelijk op. In de middag schijnt de zon weer volop en het blijft droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C op de Wadden tot plaatselijk 24°C in Limburg. De wind draait naar noordwest en neemt toe naar matig, in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer wordt de wind vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 11/06/2021 00.50 uur LT