Licht wisselvallig

Verwachting voor vandaag en morgenHet is wisselend bewolkt en met name in de kustprovincies komt vanochtend een enkele bui voor. Vanmiddag en vanavond wordt de bewolking in het noordwesten en noorden dikker en daar kan later vanmiddag en vanavond...

Licht wisselvallig
Verwachting voor vandaag en morgen

Het is wisselend bewolkt en met name in de kustprovincies komt vanochtend een enkele bui voor. Vanmiddag en vanavond wordt de bewolking in het noordwesten en noorden dikker en daar kan later vanmiddag en vanavond af en toe regen gaan vallen. De middagtemperaturen variëren van 18°C in de kustprovincies tot 21°C in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind wordt geleidelijk matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind krachtig, vanmiddag en vanavond soms hard, 6-7 Bft.

Komende nacht komen in het zuidoosten enkele opklaringen voor. Elders is het meest bewolkt en met name in de noordelijke kustprovincies valt van tijd tot tijd regen, die lokaal buiig van karakter kan zijn. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. De wind is zuidwestelijk en overwegend matig, in de kustgebieden matig tot vrij krachtig. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind krachtig en eerst mogelijk nog hard, 7 Bft.

Dinsdag begint half tot zwaar bewolkt en met name in de zuidelijke helft komt de zon ook af en toe tevoorschijn. In de noordelijke helft valt van tijd tot tijd lichte regen. In de middag wordt de bewolking van het zuidwesten uit steeds dikker en later volgt in het zuiden en mogelijk ook in het midden regen. De middagtemperatuur ligt tussen 18°C en 21°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 29/06/2020 07.26 uur LT