Janssen en Van de Sanden sneuvelen met Wolfsburg in kwartfinales Champions League

Oranje-internationals Dominique Janssen en Shanice van de Sanden zijn er met hun club VfL Wolfsburg niet in geslaagd de halve finales van de Champions League te bereiken. De Duitse ploeg verloor de return van de kwartfinales met 3-0 van Chelsea....

Janssen en Van de Sanden sneuvelen met Wolfsburg in kwartfinales Champions League

Oranje-internationals Dominique Janssen en Shanice van de Sanden zijn er met hun club VfL Wolfsburg niet in geslaagd de halve finales van de Champions League te bereiken.

De Duitse ploeg verloor de return van de kwartfinales met 3-0 van Chelsea. De Engelse club had de eerste wedstrijd al met 2-1 gewonnen.

De thuiswedstrijd van Wolfsburg werd vanwege de coronamaatregelen in de Hongaarse hoofdstad Boedapest gespeeld, net als het eerste duel.

Chelsea-aankoop Harder scoort

Na een klein half uur kwam Chelsea op voorsprong door een strafschop van Pernille Harder. De Deense spits maakte vorig jaar voor een recordbedrag van 280.000 euro de overstap van Wolfsburg naar Chelsea. Samantha Kerr en Francesca Kirby waren verantwoordelijk voor de andere Londense goals.

Verdediger Janssen speelde de hele wedstrijd bij Wolfsburg, aanvaller Van de Sanden kwam na een uur in het veld.

Chelsea treft in de halve finales de winnaar van het duel tussen het Zweedse FC Rosengard en Bayern München, dat donderdag wordt gespeeld. Bayern, de club van Lineth Beerensteyn, won de eerste wedstrijd met 3-0.

Om 17.00 uur is de kwartfinalewedstrijd tussen Manchester City en FC Barcelona begonnen. De Catalanen, waar Lieke Martens op de bank zit, wonnen het eerste duel met 3-0.

De return van het duel tussen titelhouder Olympique Lyonnais en Paris-Saint Germain (eerste duel: 1-0) is voorlopig uitgesteld vanwege zes coronagevallen bij Lyon, dat de Champions League al zeven keer won.