Heerenveen strikt Servisch talent Stevanovic van Manchester City

sc Heerenveen heeft zich versterkt met een talent van Manchester City. Filip Stevanovic mag zich de komende twee seizoenen speler van sc Heerenveen noemen. De Servische aanvaller (18) komt op huurbasis over van de Premier League-kampioen. Stevanovic...

Heerenveen strikt Servisch talent Stevanovic van Manchester City

sc Heerenveen heeft zich versterkt met een talent van Manchester City. Filip Stevanovic mag zich de komende twee seizoenen speler van sc Heerenveen noemen.

De Servische aanvaller (18) komt op huurbasis over van de Premier League-kampioen.

Stevanovic doorliep de jeugdopleiding van Partizan Belgrado en maakte in 2018 als 16-jarige zijn debuut voor de Servische topclub.

Manchester City nam de jonge aanvaller begin dit jaar over van Partizan Belgrado en besloot om het talent direct weer te verhuren aan de Servische club. Daar kwam Stevanovic in totaal tot 72 officiële wedstrijden op het hoogste niveau.

"Filip is een doelgerichte aanvaller met overzicht en een goede individuele actie", zegt technisch manager Ferry de Haan. "Zijn komst zorgt aanvallend voor meer mogelijkheden en een gezonde concurrentie met de andere buitenspelers in onze selectie."