Grootste tegenstander Poetin stopt met eten

Het gaat waarschijnlijk niet zo goed met de Aleksej Navalny. De Rus zit vast in een strafkamp. Dat is een gevangenis waar je ook moet werken. En sinds een week wil Navalny niet meer eten. Het stoppen met eten is een manier om te protesteren....

Grootste tegenstander Poetin stopt met eten

Het gaat waarschijnlijk niet zo goed met de Aleksej Navalny. De Rus zit vast in een strafkamp. Dat is een gevangenis waar je ook moet werken. En sinds een week wil Navalny niet meer eten.

Het stoppen met eten is een manier om te protesteren. Navalny vindt dat hij slecht wordt behandeld en wil dat een arts van buiten het strafkamp hem komt onderzoeken. Maar dit mag niet van het kamp. Toen zijn eigen arts hem wilde bezoeken, werd zij opgepakt.

Hoesten

Artsen, vrienden en familie van Navalny denken dat het slecht gaat met zijn gezondheid. De afgelopen tijd is hij veel lichter geworden, moet hij veel hoesten en heeft hij koorts. Toch mogen ze hem niet verder onderzoeken om erachter te komen wat hij heeft.

Volgens de Russische overheid is er niet zo veel aan de hand met Navalny. Ze zeggen dat hij goed behandeld wordt in het ziekenhuis dat bij het strafkamp hoort.