Groot protest tegen politiegeweld in Amsterdam

In Amsterdam is een groot protest bezig tegen geweld en racisme. De organisatie zegt dat racisme en discriminatie ook in Nederland voorkomen en dat niemand dat mag negeren. De protesten zijn een reactie op wat er in Amerika is gebeurd. Honderden...

Groot protest tegen politiegeweld in Amsterdam

In Amsterdam is een groot protest bezig tegen geweld en racisme. De organisatie zegt dat racisme en discriminatie ook in Nederland voorkomen en dat niemand dat mag negeren. De protesten zijn een reactie op wat er in Amerika is gebeurd.

Honderden mensen staan op de Dam. Op het begin hield iedereen genoeg afstand, maar omdat het nu steeds drukker wordt, is dat lastig. Wel dragen veel mensen mondkapjes.

De actievoerders willen op deze manier de demonstranten in de Verenigde Staten steunen. Daar zijn al langere tijd protesten aan de gang vanwege de dood van de zwarte man George Floyd. Hij kwam om het leven door politie-geweld.

Racisme bij de politie is volgens veel deskundigen al veel langer een probleem. Veel mensen zijn daar ontzettend kwaad over. Door te protesteren willen ze laten zien dat er echt iets moet veranderen.

Ook in Londen en in Nieuw-Zeeland gingen actievoerders de straat op.