Chelsea op halve kracht naar 2-0 zege op FC Porto

Zonder zich al te veel in te spannen heeft Chelsea in de kwartfinales van de Champions League prima zaken gedaan. In Sevilla werd de uitwedstrijd tegen FC Porto met 2-0 gewonnen. De wedstrijd werd in Spanje gespeeld omdat de Portugese overheid...

Chelsea op halve kracht naar 2-0 zege op FC Porto

Zonder zich al te veel in te spannen heeft Chelsea in de kwartfinales van de Champions League prima zaken gedaan. In Sevilla werd de uitwedstrijd tegen FC Porto met 2-0 gewonnen.

De wedstrijd werd in Spanje gespeeld omdat de Portugese overheid reisbeperkingen en quarantainemaatregelen heeft opgelegd aan reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk.

De Portugezen zetten het eerste halfuur druk, maar de opbrengst was mager. Alleen Mateus Uribe stichtte gevaar met een volley. De eerste echte kans van Chelsea was daarna meteen raak: voormalig Vitesse-speler Mason Mount draaide mooi weg van z'n opponent en schoot de bal in de verre hoek.

Porto ging vervolgens naarstig op zoek naar een resultaat. Chelsea's defensie kende echter weinig gaatjes. En als er een werd gevonden, bracht keeper Edouard Mendy redding. In de slotfase counterde Ben Chilwell op zijn dooie akkertje naar de 0-2. Hakim Ziyech bleef de hele wedstrijd op de bank bij Chelsea.

Volgende week dinsdag is in hetzelfde stadion in Sevilla de return. De winnaar neemt het op tegen de winnaar van het onderonsje tussen Real Madrid en Liverpool.