Bewolkt, hier en daar wat regen

Verwachting voor vandaag en morgenHet is overwegend bewolkt, hoewel de zon hier en daar door de bewolking probeert heen te prikken. Af en toe kan er wat regen vallen. In het uiterste oosten van het land is vanmiddag een bui mogelijk. Vanavond...

Bewolkt, hier en daar wat regen
Verwachting voor vandaag en morgen

Het is overwegend bewolkt, hoewel de zon hier en daar door de bewolking probeert heen te prikken. Af en toe kan er wat regen vallen. In het uiterste oosten van het land is vanmiddag een bui mogelijk. Vanavond klaart het van het westen uit op en wordt het droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C langs de kust tot lokaal 26°C in het zuidoosten. De wind is in de ochtend zuidelijk en zwak tot matig, maar in de middag steekt er boven land een matige, langs de kust een krachtige, mogelijk harde westenwind op. Hierdoor koelt het in de loop van de middag gevoelig af.

Komende nacht klaart het van het westen uit op. Het blijft droog. De minima liggen rond 12°C. De wind is west tot zuidwest, zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig, af en toe krachtig.

Morgen overdag is er een afwisseling van zon en stapelwolken. In het noord(oost)en is er in de ochtend een kleine kans op een bui. De maxima liggen tussen 15 °C aan de noordwestkust en 20°C in het zuidoosten. De wind is west tot zuidwest, matig, aan de kust (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 22/05/2020 10.26 uur LT