Bewolkt en wat regen. Morgen overdag op de meeste plaatsen droog

Verwachting voor vandaag en morgenHet is overwegend bewolkt en een smalle regenzone trekt van west naar oost over het land. In het uiterste (noord)oosten is vanmiddag een bui mogelijk. Aan het einde van de middag en vanavond klaart het van...

Bewolkt en wat regen. Morgen overdag op de meeste plaatsen droog
Verwachting voor vandaag en morgen

Het is overwegend bewolkt en een smalle regenzone trekt van west naar oost over het land. In het uiterste (noord)oosten is vanmiddag een bui mogelijk. Aan het einde van de middag en vanavond klaart het van het westen uit op, al blijft er veel sluierbewolking aanwezig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C langs de kust tot lokaal 27°C in het oosten. De wind is naar zuidwest tot west gedraaid en koelere lucht stroomt het land binnen. De wind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig en later aan de zuidwestkust mogelijk hard. In de loop van de avond neemt de wind wat af.

Komende nacht zijn er opklaringen, afgewisseld door wolkenvelden. Het blijft droog. De minima liggen rond 12°C. De wind is west tot zuidwest, zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

Morgen overdag is er een afwisseling van zon en stapelwolken. In het noord(oost)en is er kans op een bui. De maxima liggen tussen 15 °C aan de noordwestkust en 20°C in het zuidoosten. De wind is west tot zuidwest, matig tot vrij krachtig, aan de kust (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 22/05/2020 15.05 uur LT