Al 15.000 slaapzakken ingezameld voor vluchtelingen

Vorige week brandde het grootste vluchtelingenkamp van Europa af. Hierdoor zijn veel vluchtelingen dakloos en slapen op de harde grond. Evelijn van 11 wil hier iets aan veranderen door slaapzakken te verzamelen. Slaapzakken zijn erg belangrijk...

Al 15.000 slaapzakken ingezameld voor vluchtelingen

Vorige week brandde het grootste vluchtelingenkamp van Europa af. Hierdoor zijn veel vluchtelingen dakloos en slapen op de harde grond. Evelijn van 11 wil hier iets aan veranderen door slaapzakken te verzamelen.

Slaapzakken zijn erg belangrijk voor deze mensen. Overdag kunnen ze er zacht op zitten en 's nachts houden ze de kinderen en hun ouders warm.

Evelijn heeft een poster ontworpen en die opgehangen in haar stad Culemborg in Gelderland. Daarop staat dat mensen hun slaapzakken naar de schuur van Evelijns ouders kunnen brengen. Aan het einde van de actie brengen ze dan alle slaapzakken naar het officiële inzamelpunt.

Slaapzakken vliegen de deur uit

Bij die inzamelpunten zijn al 15.000 slaapzaken ingeleverd. Maandag vertrekken die in een vliegtuig naar Lesbos.

De organisatie van de actie zegt dat er nu wel even genoeg slaapzakken zijn. Als je iets wil doen, kun je beter geld doneren, zeggen ze.